Incepand cu luna mai 2018, societatea PUBLIC CREATION  S.R.L, implementeaza proiectul “ Resurse umane competitive in regiunea Sud-Est” – cod proiect POCU/227/3/8/118028. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014.

Proiectul va contribui la solutionarea nevoilor specifice ale grupului tinta si ale IMM-urilor active in sectoarele competitive din regiunea Sud-Est, prin:

  • Constientizarea angajatorilor cu privire la importanta si necesitatea participarii angajatilor la programe de formare continua.
  • Programe de formare pentru 420 manageri si 140 antreprenori, in domenii care sa ii ajute sa isi creasca performantele profesionale, sa isi imbunatateasca abilitatile manageriale si antreprenoriale, sa se familiarizeze cu noile mijloace digitale de invatare (e-Learning), sa introduca in intreprinderile din care provin metode inovatoare de organizare a muncii, sa elaboreze planificari pe termen lung si sa devina mai adaptabili la dinamica sectoarelor economice cu potential competitiv.
  • Un program de formare profesionala in domeniul „Manager resurse umane” pentru 84 de persoane din departamentele de resurse umane ale firmelor din sectoarele competitive; astfel, beneficiarii vor deveni mai adaptabili la dinamica sectoarelor competitive si inteligente si vor imbunatati activitatea de management al resurselor umane in cadrul firmelor.
  • Workshop-uri si seminarii tematice, astfel incat managerii si antreprenorii activi din sectoarele competitive din regiune sa initieze activitati comune si sa faca transfer reciproc de cunostinte.

Rezultate ale acestui proiect

Peste 100 de antreprenori si manageri au accesat cursurile publicate pe platforma de e-Learning, in domeniile „Managementul strategic al intreprinderii”, „Managementul crizei” si „Managementul continuitatii afacerii”, si au obtinut diplome online in urma absolvirii. Pe langa dobandirea cunostintelor furnizate efectiv prin intermediul materialelor didactice, participarea celor 100 de persoane la acest tip de cursuri online le-a ajutat sa se familiarizeze cu noile mijloace digitale de invatare (e-Learning) si sa devina mai adaptabile la noile tehnologii si metode de invatare continua.
 
In vederea schimbului de experienta, au fost organizate 9 seminarii tematice destinate sectoarelor economice cu potential competitiv din cadrul carora provin managerii si antreprenorii inclusi in grupul tinta. La aceste evenimente au participat peste 100 de persoane. Prin intermediul seminariilor tematice, participantii si-au prezentat companiile pe care le reprezinta si au facut schimb de experienta cu ceilalti participanti care provin din acelasi domeniu. In acest sens, fiecare manager sau antreprenor a prezentat situatia prezenta a firmei, starea dorita (obiectivul firmei), strategii de atingere a starii dorite si resursele necesare. Astfel, participantii au fost angrenati intr-un proces de invatare reciproca, cu ajutorul caruia s-a stimulat un comportament eminamente optimist si constructiv, prin care se pot contura solutii performante, centrate pe rezultate, care conduc spre o spirala ascendenta a evolutiei si a perfectionarii in domeniul managementului. Scopul seminariilor a fost sa ii determine pe participanti sa realizeze o diagnoza de business ca metodologie profesionista de evaluare si analiza cuantificata, prin care pot urmari vulnerabilitatile si evolutia companiei lor. Managerul de proiect si asistentul manager au coordonat implementarea acestei activitati. Invitati speciali cu experienta si cunostinte vaste in business au participat la aceste seminarii tematice, pentru a impartasi participantilor din cunostintele lor.

Avantajele oferite de platforma e-learning a proiectului

Prescurtarea de la electronic learning, termenul de e-learning defineste efortul educational livrat prin intermediul computerului. Cu grade diferite de interactiune, livrate online sau offline, programele de e-learning prezinta cateva avantaje incontestabile:

  1. accesibilitate;
  2. flexibilitate;
  3. adaptabilitate;
  4. costuri reduse;
  5. echitate;
  6. varietate etc.

1. Gradul mare de accesibilitate a programelor e-learning este o consecinta directa a epocii in care traim. Internetul a incetat de mult sa mai fie apanajul catorva “luminati”, informatia este disponibila intr-o varietate de forme.

In plus, accesibilitatea este sporita de usurinta utilizarii unui astfel de instrument de invatare (de la meniurile explicative incluse in curs, la facilitatile de navigare pe care le ofera, pana la usurinta parcurgerii modulelor de testare).

2. Cand vorbim despre flexibilitatea programelor e-learning avem in vedere modul in care ele se adapteaza timpului si disponibilitatii persoanei angajate in procesul de invatare.

Un curs livrat online poate fi parcurs in etape, ofera posibilitatea reluarii modulelor dorite/ neclare, permite accesarea la orice ora si in orice moment cu ajutorul unui nume de utilizator si a unei parole. Altfel spus, se adapteaza ritmului individual si particularitatilor de invatare.

3. Cu o structura modulara, un program e-learning poate fi adaptat atat in functie de tipul de informatie transmisa (ex: limbaj tehnic, simbolic etc), cat si de nivelul de cunostinteal auditoriului (prin selectarea doar acelor sectiuni identificate ca relevante in urma unui proces de pre-testare a cunostintelor).

4. Costurile unui program e-learning sunt semnificativ mai mici fata de un training traditional.

Se elimina costurile legate de deplasari, cazari, inchirieri de sali si toata logistica aferenta. Chiar si in situatia in care se considera ca un program e-learning nu poate adresa eficient decat nevoi de instruire teoretica, el se justifica prin faptul ca ofera training-ului in clasa mai mult timp pentru practica si deprinderea unor abilitati specifice (de vreme ce notiunile teoretice au fost invatate si verificate deja prin testare).

Tags:
About Author: iustin